סופיה סיזיקוב
מוסמכת החוג לביולוגיה ימית (.M.Sc)
"בתפקידי הנוכחי אני R&D Scientist בחברה Peel Therapeutics.
את התואר הראשון עשיתי באוניברסיטת חיפה, בביולוגיה ומדעי הרפואה. הנושאים שהכי משכו אותי בלימודים היו הפעילות הביולוגית ברמת התא הבודד והשפעתה על מערכות גדולות יותר, כמו אימונולוגיה, מיקרוביולוגיה וגנטיקה. היה מעניין ללמוד איך תאים שונים בגוף מבצעים תפקידים שונים, וגם איך סוגים שונים של חיידקים בעלי פיזיולוגיה שונה מסתגלים לסביבות מחיה מגוונות.
בשנה השלישית של התואר הראשון ניתנה לסטודנטים אפשרות להצטרף למעבדת מחקר לביצוע פרויקט. מכיוון שכבר אז הרגשתי שנושא המיקרוביולוגיה מעניין אותי מאוד, הצטרפתי למעבדה של פרופ' לאורה שטיינדלר, שעוסקת בספוגים ימיים, חיידקים ימיים והסימביוזה ביניהם. במהלך פרויקט המחקר נחשפתי לשיטות עבודה מגוונות והזדמנות לחקור לעומק את היחסים שבין החיידקים הימיים לספוג הימי. לאחר סיום התואר הראשון החלטתי להמשיך לתואר שני במדעי הים ולהמשיך את המחקר במעבדה של פרופ' שטיינדלר, כי נושא המחקר מאוד עניין אותי והבנתי שבתואר זה אוכל ללמוד שיטות עבודה מתקדמות ומגוונות. בנוסף, היחס של הסגל האקדמי היה אישי, מתחשב ונעים.
התפקיד הנוכחי שלי עוסק במחקר ופיתוח של תרופות אנטי דלקתיות ואנטי סרטניות. למרות שבתפקיד זה אני לא עוסקת בחיידקים, אלא בתאים אנושיים, אני משתמשת בשיטות רבות שלמדתי בתואר השני שלי. בתפקיד זה אני אחראית בעיקר על ניסויי in vitro, כלומר בדיקות ההשפעה של מולקולות מסוימות על תאים בריאים ותאים סרטניים. בנוסף, הייתי שותפה לפיתוח דרכי ההובלה של המולקולות, בדיקות עמידות התרופה ובדיקות ספיגת התרופה על ידי תאים.
במהלך התואר למדתי שיטות רבות שאפשרו לי להתקבל לתפקיד הנוכחי, כולל שיטות עבודה סטרילית במעבדה, תכנון ניסוי, תיעוד נכון, כתיבה מדעית ועוד. בנוסף, נחשפתי לנושאי מחקר שונים של מעבדות אחרות, הכרתי חוקרים בארץ ובחו"ל, והייתה לי הזדמנות להשתתף בכנס בינלאומי ולהיחשף לעולם המדע ברמה הבינלאומית. האנשים שהכרתי במהלך הלימודים בתואר השני עזרו לי במציאת העבודה, בהכוונה, ייעוץ ובהיכרות עם בעלי תפקידים בתעשייה.
מכיוון שהתואר הראשון שלי לא היה קשור למדעי הים, לימודי התואר השני בבית הספר למדעי הים השפיעו מאוד על תפיסת העולם שלי לגבי חשיבות הסביבה הימית. הבנתי כמה הסביבה מורכבת, כמה תהליכים מגוונים קורים בה, כמה פוטנציאל יש בסביבה הזו וגם כמה היא מושפעת מהאדם.
אחרי 5 שנים בתעשייה אני מתכוונת לחזור לבית הספר למדעי הים, בשביל לימודי דוקטורט. לכן בעוד 10 שנים, אחרי סיום הדוקטורט, אני מקווה להיות בתפקיד הבא שלי, שיהיה קשור למיקרוביולוגיה סביבתית.
לסטודנטים ששוקלים להירשם לתואר מתקדם במדעי הים, הייתי ממליצה להגיע פיזית למעבדות שנושא המחקר שלהן יכול לעניין אותם, לראות את המקום, את שיטות העבודה וכמובן לדבר עם המנחה הפוטנציאלי ועם הסטודנטים שכבר לומדים שם."