הבוגרים שלנו

פלג איתי

מוסמך החוג לביולוגיה ימית (.M.Sc)
מייסד-שותף ומנכ"ל בסטארטאפ בתחום הבשר המתורבת (דגים)

"לאחר סיום התואר השני התלבטתי בין להמשיך לדוקטורט לבין חיפוש עבודה בחברת ביוטכנולוגיה – עדיף בתחום בעל זיקה לשמירה על הסביבה. מאחר וחקרתי מחלות בדגים וקיבלתי ניסיון בעבודת מעבדה, ראיתי את עתידי כחלק מצוות מדעי שעוסק בהגנה ישירה או עקיפה על הים. פגישה מקרית הובילה אותי להצטרף למיזם בתחום החלבון האלטרנטיבי, שממוקם בעמק המעיינות, בלב אסם הדגים של ישראל. החברה מנסה לפתח פלטפורמה להפיכה של רקמה מכל מין של דג לקו תאים שממנו ניתן לייצר מוצרי בשר מתורבת. כמנכ"ל, תפקידי הוא לעסוק בכל מה שמסביב לעבודה המדעית, אולם היכולת שלי לדבר את שתי השפות ('עסקית' ו-'מדעית'), תורמת לעבודה מול הצוות המדעי מחד, ומאידך, לניסיון לתווך את הרעיונות המדעיים לכדי שפה שמשקיעים מבינים.
חוויית הלימודים בחוג היא מיוחדת, בשל האווירה המשפחתית והפנים המחייכות בכל מעבדה ובמסדרונות. הן הסגל האקדמי והן הסגל המנהלי רוצים בהצלחתם של הסטודנטים ומשקיעים ממרצם כדי להביא לכך. מחקר בתארים מתקדמים תמיד נתקל בקשיים: ניסויים שנכשלים, תוצאות שלא מתיישבות עם ההגיון הבריא, אפידמיות שגורמות לעיכובים של חודשים רבים… אבל אין אחד בחוג שביקשתי ממנו עזרה ולא סייע; אין אחת שביקשתי את עצתה ולא היה לה פנאי להקשיב לי. האכפתיות הזאת, לצד המגוון האנושי, הופכים את ביה"ס למדעי הים לחממה שמצמיחה אנשים מיוחדים."