
ברכות לדוקטורנט סמיון פולינוב, על זכייתו באות האגודה הגאוגרפית למאמר מצטיין של תלמיד דוקטורט
האות הוענק לו בכנס החברה הגיאוגרפית שהתקיים השנה באוניברסיטה העברית. עבודת הדוקטורט של סמיון עוסקת בממדים שונים של הפעילות האנושית בים.
האות הוענק לו בכנס החברה הגיאוגרפית שהתקיים השנה באוניברסיטה העברית. עבודת הדוקטורט של סמיון עוסקת בממדים שונים של הפעילות האנושית בים.
הסיבה לכך איננה פעילות בעלי חיים, אלא תופעה כימית.
איך בונים נמל? איך נמל עובד? איך ספנות משפיעה גם על הכלכלה וגם על הסביבה? על שאלות אלו ורבות נוספות קיבלנו תשובות בסיור למכון הישראלי לחקר הנדסה ימית ולנמל החדש במפרץ חיפה.
המטרה היא לחקור את שינויי האקלים והשפעות הזיהום בים התיכון ובמפרץ הערבי ולפתח אסטרטגיות להפחתת נזקים במערכות האקולוגיות.
הפרויקטים יתמקדו בחקלאות ימית מקיימת, טכנולוגיות ימיות
הפרויקטים יתמקדו בחקלאות ימית מקיימת, טכנולוגיות ימיות
נציגי ביה"ס ילוו השנה את תלמידי י"ב
הנבחרת מורכבת מחוקרים מן הסגל האקדמי של בית הספר ומסטודנטים דוברי ערבית מתחומי הדעת השונים הלומדים באוניברסיטה.
מטרת התכנית היא לתרגם את הידע המחקרי שנצבר בבית הספר למדעי הים לסדנאות לימוד חווייתיות ומעשירות לתלמידי בתי ספר דוברי ערבית בצפון הארץ.
תכניות אלה, אשר תכתבנה במשותף על ידי החוקרים והסטודנטים, תעלנה את המודעות לחשיבות הים עבור המשך החיים על כדור הארץ ולהשלכות זיהומו ותפתחנה בקרב התלמידים תחושת אחריות וכיווני פעולה.
דוח פעילות תחנת מוריס קהאן לחקר הים
החוקרים חזרו לאחרונה מתחנת המחקר Tiputini Biodiversity Station שבאקוודור, בלב האמזונס, שם חי הדולפין הוורוד. מטרתם של פרופ' דיאמנט וד"ר שיינין היא לנסות ולאפיין את הקולות ואת התנהגותם של הדולפינים הוורודים.
התרגשנו לפתוח את הסדנה ולשמוע מקרוב על מעל ל -30 הרעיונות היצירתיים והמסקרנים אותם נלווה במסגרת התוכנית, שנהגו מתוך שאיפה לייצר שינוי בעולם לנוכח האתגרים העצומים שעומדים לפנינו, תוך שמירה על כדור הארץ.
הכירו את Sea-thru – האלגוריתם שפיתחו ד"ר דרייה אקאיינק ופרופ' טלי טרייביץ מהחוג לטכנולוגיות ימיות – מתקן תופעות פיזיקליות שונות שמתרחשות מתחת לפני המים, כגון פיזור של האור ועכירות תלויי מרחק וצבע, שמקשות לראות בצורה צלולה וברורה בתוך המים, וכאילו "מרוקן" את המים מהתמונה.
ברכות לחוקרות ולחוקרים, לצוותים המקצועיים ולסטודנטיות/ים שלנו, שהישגיהם המדעיים הציבו את בית הספר בטווח המקומות 151-200 בעולם בדירוג שנגחאי לפי מקצועות בתחום מדעי הים (אוקיאנוגרפיה).
הצלילה בוצעה ע"י תלמידי וסגל בית הספר בשיתוף ההתאחדות הישראלית לצלילה.
יום האוקיינוסים מאיר בזרקור ענק חשיבותם כמשאב ואת תפקידנו הבלתי מתפשר לשמור עליהם כי עתיד הים הוא העתיד שלנו.
גאווה גדולה להיות חלק מהמחקר שהוביל להכרזה
המחקר מתבצע במסגרת מענק שממומן על יד משרד המדע.
המטרה העיקרית היא למצוא סמנים ביולוגיים לזיהומים סביבתיים (ביו-מרקרים).