
אחד מפרוייקטי הדגל היוקרתיים של בית הספר, פרוייקט CETI, זכה לכתבה נרחבת בניורקר היוקרתי
הפרוייקט, בשיתוף מוסדות המחקר המובילים בעולם כמו CUNY בניו יורק, אוניברסיטת הרווארד, MIT ועוד, מנסה להבין את שפת לוויתני הזרע (ראשתנים).
הפרוייקט, בשיתוף מוסדות המחקר המובילים בעולם כמו CUNY בניו יורק, אוניברסיטת הרווארד, MIT ועוד, מנסה להבין את שפת לוויתני הזרע (ראשתנים).
מחקר חדש שערכה פרופ' טלי מס מהחוג לביולוגיה ימית, בשיתוף האוניברסיטה הטכנולוגית סידני אוסטרליה, מצא כי שימור מגוון גנטי של מספר רב של אלמוגים הגדלים בתנאי מחייה שונים מגדיל את הסיכוי לשמר את שרידותם בתנאי קיצון שונים.
מחקר חדש שערכו הדוקטורנט יותם צוריאל, ד"ר דני כרם, ד"ר אביעד שיינין ופרופ' דני צ'רנוב מתחנת מוריס קאהן לחקר הים של בית הספר מצא כי הדולפינים שמגיעים לחופי ישראל מגיעים יותר בשעות הלילה, בעונת החורף ואינם מעדיפים לשהות באזור מסוים לאורך החוף.
הפרויקט אותו מוביל פרופ' דיאמנט מבקש לפתח טכנולוגיות המבוססות על צוללות אוטונומיות, והוא היה אחד מעשרה זוכים, מתוך למעלה מ-200 פרוייקטים שהתמודדו על המענקים.
ד"ר אביעד שיינין, מנהל תחום טורפי העל
ברכות למוסמכות ולמוסמכי בית הספר. אנחנו גאים בכל אחת ואחד מהם, מאחלים להם.ן בהצלחה בדרכם.ן החדשה ומצפים לראות איך הם.ן ישנו את העולם.
באירוע הסיום הציגו 9 מהמשתתפים/ות את המיזמים שלהם/ן בפני פאנל של שופטים/ות.
בשבוע שעבר חזר צוות חוקרים ממעבדת טורפי העל בניהולו של ד"ר אביעד שיינין, מהפלגת מחקר בשיתוף עם גרינפיס, בה ניסו לאתר לווייתנים מול חופי ישראל באמצעות הידרופון מיוחד.
לאחר שנה עמוסה בלימודים, סיורים, הפלגות, וכמובן מחקר, התכנסנו סגל החוג והסטודנטים להציג את הישגינו, לשתף בניסיוננו, ולחגוג את ההתקדמות המחקרית הענפה.
הפרס הוענק על עבודת הגמר המחקרית (תזה) שלה בנושא: "רשתות עצביות למידול התקדמות האור בתווך מפזר" בהנחייתה של פרופ' טלי טרייביץ.
היזמים הסקרנים והנלהבים שמעו מפי ראש המרכז, הגב' הילה ארנרייך, על מהות המרכז ומטרותיו . שמחים להיות שותפים לחלום ולחזון בקידום הכלכלה הכחולה, התחום החדש שבו נפגשות היזמות והטכנולוגיה לטובת הסביבה.
השבוע הסתיים לו עוד קורס צולל מדעי בבית הספר שנערך בתחנת מוריס קאהן לחקר הים
בשבעו שעבר דוקטורנטיות ודוקטורנטים מבית הספר למדעי הים ומהפקולטה למדעי הרווחה והבריאות באוניברסיטת חיפה קיימו את שלב הגמר של תחרות Three Minute Thesis.
המדד בוחן את הדירוג האקדמי של אוניברסיטאות במדדי הקיימות החברתית והסביבתית, שנקבעו על ידי האו"ם. על פי המדד דורגה אוניברסיטת חיפה במקום 28 ביעד 14 "חיים מתחת למים" מתוך כ־500 אוניברסיטאות בעולם.
בשותפות עם החברה להגנת הטבע, רשות הטבע והגנים, המשרד להגנת הסביבה, המכון לחקר ימים ואגמים לישראל, המרכז לחקר הים התיכון, מוזיאון הטבע ע"ש שטיינהרדט באוניברסיטת תל אביב, רשות העתיקות ושותפים נוספים. במסגרת הכנס הושקה תכנית אב חדשה להגנה על 30% מהשטח הימי של ישראל, עד 2030. חוקרי וחוקרות בית הספר למדעי הים ע"ש צ'רני עומדים בחזית המחקרים בים העמוק בישראל, שהובילו בין היתר להכרזה על שמורת טבע ימית באזור של הפרעת פלמחים; הבנה מעמיקה יותר של התנהגות הכרישים מול חופי ישראל; מחקר של ההשפעות של שינויי האקלים על הים התיכון – ושל שינויים בים התיכון על האקלים ועוד.
המעבדה לניווט והיתוך מידע למערכות אוטונומיות (ANSFL) עוסקת בפיתוח גישות פורצות דרך לניווט אוטונומי בהתבסס על בינה מלאכותית. המחקרים המתקיימים במעבדה משלבים בינה מלאכותית ביישומי הניווט בתחומים שונים, החל מניווט של צוללות אטונומיות, דרך רחפנים וכלה במעקב וניטור אחר בעלי חיים.