סיור לימודי בחוג לביוטכנולוגיות כחולות וחקלאות ימית מקיימת: חוויה מהשטח
חקלאות ימית וביוטכנולוגיות כחולות הן תחומים מרכזיים במאבק להבטחת ביטחון תזונתי עולמי, שימור הסביבה הימית ופיתוח פתרונות חדשניים לקיימות.
הסטודנטים שלנו לתואר שני בתכנית לביוטכנולוגיות כחולות וחקלאות ימית מקיימת, יצאו לסיור לימודי מרתק שנועד להכיר את תחום גידול האצות והדגים מהמומחים המובילים, ולספק חוויות למידה מעשיות מהשטח.
הסיור החל ב-Seakura – חווה לגידול מאקרו אצות במכמורת, שם קיבלו הסטודנטים סיור מודרך מפי יוסי טל, הטכנולוג הראשי של החווה והמרצה שלהם בקורס. יוסי הסביר על שלבי הגידול של האולווה והגרצילריה, ואפילו נתן לסטודנטים הזדמנות לטעום את התוצרת הטרייה.
משם המשכנו ל-BarAlgae, חווה לגידול מיקרו אצות בגן שמואל, שם דורון אייזנשטט, הטכנולוג הראשי, הדגים כיצד מגדלים סוגים שונים של מיקרו אצות בתהליך ממוחשב ואוטומטי, תוך שיפור מתמיד של התהליכים הטכנולוגיים.
הסיור הסתיים בדג און שבמעגן מיכאל, שם גלעד חסון, שמנהל את גרעיני הרביה, הציג את שרשרת הגידול המלאה הנחוצה לייצור דגיגים מסוגים שונים והסביר על תהליך הרביה.
אין כמו ללמוד על האתגרים וההזדמנויות בתחום החקלאות הימית דרך החושים, ישירות מהאנשים המנוסים ביותר בתחומם!