מן התקשורת

8.9.24

חוקרינו בתחנת מוריס קאהן לחקר הים גילו ממצא מדהים: רצועת החוף בין מעגן מיכאל לחוף דור היא בית אומנה לגיטרנים אטלנטיים צעירים – דגי סחוס בסכנת הכחדה קריטית.
המחקר, שפורסם בכתב העת Frontiers in Marine Science, גילה שהגיטרנים מתקבצים באזור בין סוף אוגוסט לתחילת נובמבר, בזכות התנאים המיטביים של מזון והגנה מפני טורפים. הממצאים עונים על הקריטריונים הבינלאומיים להגדרת האזור כבית אומנה, ואנו קוראים להכריז עליו כשמורת טבע ימית כדי להגן על אוכלוסיית הגיטרנים הצעירים.

4.9.24

תמונות ייחודיות שצולמו מול חופי ניו יורק תיעדו דולפינים, לווייתנים ודגי טונה שוחים זה לצד זה כלהקה – ומתברר שמדובר בתופעה ידועה בחלקים אחרים של העולם. ד"ר אביעד שיינין מסביר לחדשות 13 את הסיבות לשיתוף הפעולה המיוחד הזה: "המטרה – לתפוס מזון בצורה מסונכרנת"

 

1.9.24

בית הספר למדעי הים גאה להציג את החוג החדש לביוטכנולוגיות כחולות וחקלאות ימית מקיימת, בהובלת ד"ר דני מוריק. 
מול אתגרי הביטחון התזונתי העולמיים, החוג שואף לקדם מחקר, פיתוח וחדשנות בתחומים אלו, תוך הכשרת דור העתיד של חוקרים ויזמים. 
אנחנו מאמינים כי שילוב של חקלאות ימית מקיימת וביוטכנולוגיות כחולות הוא המפתח לעתיד בר-קיימא, ומחויבים להוביל את ישראל לחזית העולמית בתחום זה.

28.8.24

מחקר חדש בהובלת ד"ר יואב להן מהחוג למדעים גאו-ימיים, חושף תגלית מרתקת: החוטית הנודדת, המדוזה הנפוצה בישראל, אינה נסחפת באופן אקראי בזרמים, אלא שוחה באופן מכוון לכיוון מערב, נגד כיוון הגלים.
המחקר מראה כי השחייה המכוונת של המדוזות מרחיקה אותן מהחוף ומגבירה את סיכויי הישרדותן. תגלית זו יכולה לשפר את היכולת להיערך לנחילי המדוזות המגיעים לחופי ישראל, ולהבין את דפוסי התנועה שלהן טוב יותר

9.8.24

במדרונותיו התת-ימיים של ים סוף אפשר למצוא מרבדים של עשב ים הקרוי ימון הקשקשים. פרופ' גיל רילוב מהחוג לביולוגיה ימית, שחוקר את האקולוגיה של ימון הקשקשים אמר בראיון לאתר YNET כי, "לעשבי הים יש אלמנטים רבים חשובים, כמו החזקת החול בזמן סערות והגנה על החוף שלא ייהרס באירועי קיצון".

24.6.24