הכינוס האקדמי השנתי של החוג למדעים גאו-ימים התקיים השבוע

לאחר שנה עמוסה בלימודים, סיורים, הפלגות, וכמובן מחקר, התכנסנו סגל החוג והסטודנטים להציג את הישגנו, לשתף בניסיוננו, ולחגוג את ההתקדמות המחקרית הענפה.הצטרפו אלינו מייסד בית הספר פרופ' צבי בן אברהם וראשת בית הספר הנוכחית פרופ' אילנה ברמן-פרנק, אשר סיפרו על ראשית ימי החוג ונהנו לשמוע את הסטודנטים מציגים את עבודותיהן בפוסטרים ציבעוניים.
בנוסף, אורחים מיוחדים הגיעו – רוברטו ונעה שטראוס, בנו ונכדתו של התורם הנדיב של החוג דר' ארנס שטראוס אשר קרא לחוג על שם אביו דר' משה שטראוס. ביקורם ריגש אותנו, ואפשר לנו לשמוע על המורשת של משפחת שטראוס. רוברטו ונעה הוצגו לסטודנטים ישראלים ובינלאומיים וקיבלו הסברים על המחקרים האחרונים בחוג בנושאי הובלת זיהום פלסטיק אל הים העמוק, שימוש בעוקבים מיקרו-פלאונטולוגיים וסדימנטולוגיים לזיהוי שינויי אקלים, ושימוש בBig Data  למחקר הסביבה הימית.
סיימנו עם ארוחת ערב טעימה וסרט מתח מרתק בנושא צונמי וגלישות קרקע אשר חיבר אותנו לחשיבות היישומית של מחקרנו.
להתראות בשנה הבאה!