הבוגרים שלנו
דר' יותם פופוביץ
מנכ"ל חברת סטארטאפ בתחום חקלאות אקווטית יבשתית
בעל דוקטורט מהחוג לביולוגיה ימית
"כיום אני מנכ"ל חברת DataValley, חברת סטארטאפ שמטרתה להפחית סיכונים ולהגדיל תפוקות בחקלאות אקווטית יבשתית. אנחנו עושים זאת מאיסוף נתונים בזמן אמת, בניית מאגר נתונים ייחודי ומודלים לחיזוי עתיד באמצעות AI. בעולם שהולך ומשתנה, היכולת לאדפטציה של חקלאות אקווטית תלויה בראש ובאשונה בחדשנות טכנולוגית ובכלים להפחתה או שיתוף בסיכונים הולכים וגוברים וזו מהות החברה. החברה מונה כיום 5 עובדים, לפני גיוס הון , פעילה בשוק המדגים בארץ ומתחילה את דרכה להפצה בחו"ל.
הלימודים בבית הספר למדעי הים תרמו לי רבות- הם עיצבו אותי כביולוג ימי וכמקבל החלטות. קיבלתי מבית הספר ומהמנחה שלי את היכולת לשלב תחומים שונים רחוקים זה מזה לכלל תמונה אחידה, ללמוד אותה ולהסיק ממנה הלאה קדימה. למדתי להטיל ספק ולשאול שאלות, לחקור מערכת ולנתח אותה באופן דקדקני לפני קפיצה למסקנות. למדתי לקבל את העובדה שאנשים שונים מביאים המון ידע בתחומים רחבים, ומשמעות "רב תחומיות" הינה לתת לכל אחד במה להתבלט תוך כדי שמצביעים יחד על מטרה משותפת ומבינים להיכן מתקדמים.
קיבלתי מהצוות הנפלא בתחנת המחקר של ביה"ס בשדות ים את הלך המחשבה של להיות יזם או מנהל- להגשים כל מטרה ולפעול בנחישות ומחשבה קדימה. לזהות חסמים ולדעת למצוא פתרון ולהגיע למטרה. ובעיקר- תחושה של משפחה. להגיע לשם זה כמו לחזור הביתה. חיוך ענק על הפנים, חיוך גדול יותר בלב. אני בר מזל שיצא לי להיות חלק מהמשפחה הזו, והאנשים שבה מלווים אותי עד היום בכל פעולה או החלטה חשובה".
עמרי נחום
יועץ גיאולוגי עצמאי, מנהל פרויקטים בחברה המבצעת סקרים גאופיסיים ודוקטורנט בחוג למדעים גאו-ימיים
מוסמך החוג למדעים גאו-ימיים (.M.Sc)
"הלימודים בחוג למדעים גיאוימיים העניקו למעשה את כל הידע שיש לי כיום כדי לעסוק במגוון העיסוקים שלי כיום ומיקצעו אותי לתחום העניין המרכזי שלי – סדימנטולוגיה חופית והבנת המערכת הגיאולוגית החופית. החוג אף עשה לי הכרות עם ענף מדע שלא הכרתי לפני כן – גיאופיזיקה. הקורסים הרבים בגיאופיזיקה במהלך התואר השני המובילים אותך מהתיאוריה ועד לביטויים המעשיים אפשרו לי כניסה קלה וחלקה לעולם הזה, שהתברר כמרתק ונתן לי את ההזדמנות לעבוד בפרויקטים הגדולים והמעניינים ביותר שהתקיימו בישראל בשנים האחרונות. ללא הלימודים בחוג, היום הייתי משנה מסלול ולא עוסק בעולם שבו שאפתי לעסוק לפני תחילת לימודיי.
הלימודים בחוג היו חוויה יוצאת דופן, החוג הינו אינטימי ומשפחתי, בין-לאומי ומאוד דואג לסטודנטים שלו. החוג והמרצים בו מעודדים חשיבה ביקורתית, הסתכלות מולטי-דיספלנרית על נושאי המחקר, חשיבה עצמאית והתפתחות אישית לכיוון המחקר בו אתה רוצה להתמקצע. הבין-לאומיות של החוג היא חוויה מרכזית בלימודים. מלבד החוויה של ללמוד עם קולגות הדומים לך מבחינת תחומי העניין אך באים מתרבות אחרת, סטודנט בחוג מקבל גם מגוון דעות, נקודות מבט ומתודות שנלמדות במקומות אחרים בעולם. מעבר לכך, היחס האישי שקיבלתי מהחוג היה מעל ומעבר וגרם לי להבין שיש מי שדואג לי לא רק אקדמאית אלא גם באופן אישי".
פלג איתי
מייסד-שותף ומנכ"ל בסטארטאפ בתחום הבשר המתורבת (דגים)
מוסמך החוג לביולוגיה ימית (.M.Sc)
"לאחר סיום התואר השני התלבטתי בין להמשיך לדוקטורט לבין חיפוש עבודה בחברת ביוטכנולוגיה – עדיף בתחום בעל זיקה לשמירה על הסביבה. מאחר וחקרתי מחלות בדגים וקיבלתי ניסיון בעבודת מעבדה, ראיתי את עתידי כחלק מצוות מדעי שעוסק בהגנה ישירה או עקיפה על הים. פגישה מקרית הובילה אותי להצטרף למיזם בתחום החלבון האלטרנטיבי, שממוקם בעמק המעיינות, בלב אסם הדגים של ישראל. החברה מנסה לפתח פלטפורמה להפיכה של רקמה מכל מין של דג לקו תאים שממנו ניתן לייצר מוצרי בשר מתורבת. כמנכ"ל, תפקידי הוא לעסוק בכל מה שמסביב לעבודה המדעית, אולם היכולת שלי לדבר את שתי השפות ('עסקית' ו-'מדעית'), תורמת לעבודה מול הצוות המדעי מחד, ומאידך, לניסיון לתווך את הרעיונות המדעיים לכדי שפה שמשקיעים מבינים.
חוויית הלימודים בחוג היא מיוחדת, בשל האווירה המשפחתית והפנים המחייכות בכל מעבדה ובמסדרונות. הן הסגל האקדמי והן הסגל המנהלי רוצים בהצלחתם של הסטודנטים ומשקיעים ממרצם כדי להביא לכך. מחקר בתארים מתקדמים תמיד נתקל בקשיים: ניסויים שנכשלים, תוצאות שלא מתיישבות עם ההגיון הבריא, אפידמיות שגורמות לעיכובים של חודשים רבים… אבל אין אחד בחוג שביקשתי ממנו עזרה ולא סייע; אין אחת שביקשתי את עצתה ולא היה לה פנאי להקשיב לי. האכפתיות הזאת, לצד המגוון האנושי, הופכים את ביה"ס למדעי הים לחממה שמצמיחה אנשים מיוחדים."
ד"ר טלמון אלכסנדרי
חוקר במעבדה לאקוסטיקה וניווט תת מימי
בחוג לטכנולוגיות ימיות
בעל דוקטורט, בית הספר למדעי הים
"כיום אני עוסק בפרויקט ניתוח רעשי ספנות לצורך הערכת מצב תחזוקתי של מערכות הספינה. הפרויקט מבוצע כמחקר יישומי במסגרת הפוסטדוקטורט ומתוך כוונה להקים חברה מסחרית שתעסוק בתחום ולשם כך אני מקבל תמיכה מהמרכז הלאומי לכלכלה כחולה (חממת סטרטאפים בחיפה).
העיסוק כיום הוא תוצאה ישירה של הלימודים בבית הספר למדעי הים. לפני הלימודים עסקתי בתחום הימי, אולם במהלך הלימודים המיקוד התעסוקתי השתנה והפך למעשה להיות מקושר ישירות לתחום המחקר שלי. חוויית הלימודים שלי היתה מעולה. ראשית הגישה של האוניברסיטה לתמוך ולאפשר לכל סטודנט להתקדם בהתאם למגבלות שהחיים הציבו לו, ושנית, והכי חשוב בעצם, המנחה שלי, שהיה מנחה מאוד מאוד מעורב והיה המפתח להצלחה בלימודים".
ד"ר אושרת בן חמו
פוסט דוקטורנטית במכון לחקר ימים ואגמים לישראל (חיא"ל)
מוסמכת החוג לביולוגיה ימית (.M.Sc)
"אני חוקרת את היצור הימי, בוטריל פרחוני, המהווה חיית מודל מרתקת ועולה בביולוגיה של ההזדקנות וההתחדשות (רגנרציה). להלן כתבה שפורסמה על מחקרי האחרון בעיתון.
ביה"ס למדעי הים תרם רבות לידע שלי במקצועות הביולוגיה הימית. כמו כן, הפעילויות השונות הרחיבו את היכולות שלי לביצוע מחקר מדעי כראוי. תחומי הלמידה הינם נרחבים ומאפשרים לסטודנטים להכיר דיסציפלינות שונות אשר משמשות אותנו גם בהמשך הקריירה שלנו.
בית הספר למדעי הים מקנה לתלמידיו תחושת משפחתיות והכלה. סגל המרצים והחוקרים משתדל ללמד ולעשות את הדברים על הצד הטוב ביותר. הדלת של החוקרים פתוחה בפני הסטודנטים לכל שאלה ובקשה ויש תחושת השתדלות תמידית על מנת לסייע לסטודנטים לעבור את התארים בהצלחה. רמת ההרצאות גבוהה ביותר ומאפשרת תהליך למידה משמעותי".
עודד עזרא
עצמאי בתחום סקרים תת-ימיים
מוסמך החוג למדעים גאו-ימיים (.M.Sc)
"כיום אני עוסק בפרויקטים מחקריים ומסחריים שונים בעיקר בתחומים של רובוטיקה תת-ימית והידרוגרפיה בארץ ובעולם, בנוסף אני מתכנן ובונה מערכות צילום למחקרים תת-ימיים.
דרך הלימודים בבית הספר למדעי הים והמחקר שעשיתי רכשתי כלים מעשיים כגון יצירת מפות בתימטריות, ניתוח והצגת נתונים מהסונארים והרובוטים שאיתם אני עובד. הלימודים ובעיקר המחקר אפשרו לי להכיר מתוך התנסות אישית את דרך החשיבה האקדמית שעוזרת לי כיום כאשר אני עובד ומייעץ בפרויקטים מדעיים וגם מחוץ לעולם המדעי הדבר מאפשר לי להביא רמה גבוהה של ידע ועבודה מעשית לפרויקטים בתחומים אחרים"
דר' עמיקם בר-גיל
מדען ראשי בחברה לניהול מיקרו -אצות לתעשייה
בעל דוקטורט מהחוג לביולוגיה ימית
"כיום אני מנהל מדעי ואחד המייסדים של חברה בשם ימוג'ה בע"מ, העוסקת בגידול מיקרו-אצות לצורך הפקת חומרים לתעשיות הקוסמטיקה, תוספי תזונה ובעתיד לפארמה. בתפקידי כמנהל מדעי (CTO), אני אחראי על פיתוח המוצרים הבאים אשר החברה תייצר, גידול של אצות חדשות אשר אינן נמצאות בגידול תעשייתי כיום או ייעול גידול של אצות קיימות והתאמתן למערכת תוך כדי העצמת ביטוי החומרים שהאצות מייצרות. הלימודים בחוג נתנו לי את הכלים הדרושים להיות חוקר ואיש מדע. הפתיחות הגדולה בחוג לשיטות, מכשור ושיטות חדשות ומולטי-דיסציפלינריה הם אחת החוזקות הגדולות של החוג לדעתי אשר מרחיבים את האופקים ופותחים את הראש לשילובים של טכנולוגיות חדשות במדעי הים. החוויה האישית שלי מהלימודים בחוג היתה לא פחות ממושלמת. החל מהמנחה שלי שנתן לי את כל הכלים הדרושים להפוך לחוקר ומדען עצמאי, ממשיך במנהל המעבדה, אשר סייע בכל דבר אפשרי והיה פתוח לכל "שיגעון" שעלה לי. ממשיך בסגל החוקרים של החוג אשר דלתם תמיד היתה פתוחה לייעוץ ומעבדתם על מנהלי המעבדות שלהם, היו תמיד נכונים לסייע. סגל המנהלה היה יעיל, מהיר ותמיד מסביר פנים ועשה כל יכולתו כדי להקל על הליכים בירוקרטים. בשבילי החוג היה משפחה ועודנו כזה"
דבורה שטיינברגר לוי
מהנדסת אלגוריתמים ב-בחברת SeaErra, המפתחת פתרונות חדשניים בתחום הראיה התת ימית
מוסמכת החוג לטכנולוגיות ימיות (.M.Sc)
"כיום אני עובדת כמהנדסת אלגוריתמים בראייה ממוחשבת. אני מתעסקת במחקר ופיתוח של אלגוריתמים לשיפור תמונות וסרטים תת ימיים באמצעות מערכות לומדות ובינה מלאכותית.
הלימודים בבית הספר הקנו לי יכולות מחקר וידע מקצועי רחב בתחום של ראייה ממוחשבת תת ימית. הדחיפה למצויינות במעבדה איפשרה לי להתעמק במחקר ולשפר את היכולות ההנדסיות והמיומנויות האקדמיות והצלחתי לפרסם מאמר ב-CVPR, הכנס הגדול בעולם בתחום הראייה הממוחשבת."
תומר כתר
אנליסט במרכז למיפוי חופי ואוקייני CCOM
מוסמך החוג למדעים גאו-ימיים (.M.Sc)
"סיימתי תואר ראשון במדעי הים עם חלומות גדולים על הפלגות מחקר במקומות רחוקים, על טכנולוגיה וגילויים פורצי דרך במעמקי הים, ועל הזדמנות לקחת חלק במאמץ העולמי לחקר האוקיינוסים. במהלך הלימודים לתואר שני בחוג למדעים גאו-ימיים הצלחתי לצבור את הידע המדעי, הכלים הטכנולוגיים והקשרים האישיים הדרושים כדי להתקדם צעד-צעד בתחום והיום אני יכול לומר שהגשמתי את מה שרציתי – וקיבלתי תיאבון לעוד. בשלוש שנותיי בחוג למדתי את היסודות המדעיים, תוכנות המחשב שאי אפשר בלעדיהן, הכרתי מומחים שנתנו לי הזדמנות – ויצאתי לדרך משלי. כיום אני עובד במרכז למיפוי חופי ואוקייני CCOM על מספר פרויקטים והעיקריים שבהם הם Seabed 2030 אשר שואף להשלים את המיפוי העולמי של כל האוקיינוסים בעשור הקרוב. אני גם שותף ב- Multibeam Advisory Committee אשר הוקם ע"י ה- NSF כדי לשפר את יכולות המיפוי של צי המחקר האמריקאי הכולל מעל 20 אוניות מחקר מתקדמות. הבוגרים האחרים מתקופתי הם חברים קרובים ושותפים לדרך המקצועית עד היום! "
איתמר דוידסקו
מהנדס אלגוריתמים בחברה לעיבוד אותות קול דיגיטלי
מוסמך החוג לטכנולוגיות ימיות (.M.Sc)
"התזה שלי עסקה בעיקר בעיבוד אותות אקוסטיים ימיים, ותוך כדי התואר התחלתי עבודה כמהנדס אלגוריתמים של אודיו בחברת Waves-Audio. התואר שלי כלל תזה ופרסום מאמר בנושא: "זיהוי של אותות תקשורת-מחקת-קולות-דולפין בעזרת ניתוח פאזה". הלימודים בחוג לטכנולוגיות ימיות, הקורסים השונים, המעבדות, הניסויים והעבודה תחת המנחה שלי, תרמו לי רבות מקצועית, הן בדרך שבה אני ניגש לפתור בעיה הנדסית והן בכלים המקצועיים שרכשתי שמאפשרים לי לעבוד עם מגוון פתרונות טכנולוגיים מתקדמים. בנוסף, האווירה במעבדות, והיחס האישי והמקצועי מהמנחה שלי היו חוויה יוצאת מן הכלל, אישית ומקצועית, והלוואי שיתאפשר לי בעתיד לחזור למעבדה, ולהמשיך בה בעשייה ובמחקר. "
מוראד ספדי
גיאולוג ימי בחברת בנייה וניהול פרויקטים
מוסמך החוג למדעים גאו-ימיים (.M.Sc)
"כיום אני עובד בחברת "אדיר הקמות", חברת בנייה וניהול פרויקטים. במהלך בניית נמל המפרץ בחיפה עסקתי בפיקוח וניהול העבודות הימיות, בדגש על בניית שוברי גלים, חפירות ימיות, הנחה ויציקת מזרונים גיאוטכניים תת-ימיים, בצוע וניהול סקרי מיפוי קרקעית הים באמצעות סונר רב-אלומות, וסקרי צלילה מרובים. בנוסף השתתפתי בפרוייקטים ימיים כגון הזנת החול בחופים והגנת המצוקים, וגם להובלת סקרים גיאולוגים וגיאוטכניים וסביבתיים למטרת פרויקטים עתידיים במרחב הימי.
היום, הנני רואה וחי את הקשר הישיר בין כל מה שעברתי במהלך הלימודים בחוג למדעים גאו-ימיים, לבין היכולת שלי לנתח את הממצאים המתקבלים במהלך העבודות. וכסטודנט שקיבל זכות להכיר מדענים בתחום הימי, ובנוסף ללמוד ולהחשף לקדמת המדע הימי ע"י המנחה שלי, אין יום שעובר ואיני משתמש בשיטות ובידע היוקרתי והמקיף שרכשתי במהלך לימודי, וזה בהתחייבות! "
דר' רועי חיכל
מנהל מקצועי של אגמא – המרכז לאגני היקוות ונחלים
בעל דוקטורט מהחוג למדעים גאו-ימיים במסלול הישיר
"במסגרת לימודי הדוקטורט רכשתי כלים רבים המסייעים לי בעבודתי כיום כמנהל המקצועי של אגמא – המרכז לאגני היקוות ונחלים. בין השאר למדתי על הצורך בלמידה רב-תחומית בכדי לענות על שאלות מורכבות, על הצורך להעמיק בתוצאות ניסויים ודגימות, ועל הצורך לעשות הכל תוך ראייה ביקורתית מתכללת של שאלות המחקר. במסגרת הלימודים השתתפתי במשלחות מחקר ימיות בארץ ובעולם, וכן בכנסים מדעיים, שתרמו לי רבות בפן המקצועי, וכן עזרו לי לייצר קשרים עם חוקרים ממדינות שונות, שמסייעים לי בעבודתי גם כיום.
עדי צוויפלר
תלמידת דוקטורט בUniversity of Western Australia
מוסמכת החוג לביולוגיה ימית (.M.Sc)
"לימודי התואר השני בחוג לביולוגיה ימית העמיקו בי את הרצון להתמקד במחקר במקום האהוב עליי ביותר – הים. רכשתי ידע וניסיון בשיטות מחקר מגוונות ויצרתי קשרים עם חוקרים בארץ ובעולם. תחומי העניין שלי הם ביולוגיה ואקולוגיה של שוניות אלמוגים, כמו גם שימור וניהול שוניות האלמוגים. אני נמשכת לעבוד על מערכות שוניות ייחודיות ונחקרות פחות, שם אני מרגישה שהמחקר שלי יכול לתרום את התרומה הגדולה ביותר לשיפור ההבנה שלנו לגבי תגובת השוניות ועמידותם בפני שינויי אקלים והשפעות אנתרופוגניות. כיום אני בשנה השנייה ללימודי הדוקטורט ב University of Western Australia שבפרת', אוסטרליה. פרויקט המחקר שלי מתמקד במערכות ריף עכורות במערב אוסטרליה. המטרה שלי היא לחקור את הפוטנציאל של שוניות עכורות אלה לתפקד כשוניות מפלט או כמקור לגיוס לאלמוגים בכדי להקל על הניהול השוטף, החסינות והשיקום של שונית שנפגעו קשות מההשפעות המתמשכות של שינויי האקלים.
ד"ר אלאקה הימבינדו
מנהלת במרכז לפיתוח טכנולוגיות יצור, החברה המובילה בהודו לפיתוח ואספקה של ציוד ומערכות הגנה
בעלת תואר שני ודוקטורט מהחוג לטכנולוגיות ימיות
כיום אני עובדת כמנהלת במרכז לפיתוח טכנולוגיות ייצור, L&T Defence, הודו. המיקוד העיקרי שלי היא בפיתוח אלגוריתמים של AI/ML שתורמים לשיפור יכולות המעקב, זיהוי המטרות והניווט עבור פלטפורמות בלתי מאוישות שונות, כולל כלי רכב אוויריים, קרקעיים ותת-ימיים.
ראשיתו של המסע שלי בתחום מרתק זה בתקופת לימודיי בחוג לטכנולוגיות ימיות. ביליתי שבע שנים מעשירות בבית הספר למדעי הים, והשלמתי את לימודי המאסטר והדוקטורט. פרויקט המחקר שלי לתואר שני היה בנושא
"Motion Assessment of Planing Craft in Seaway (MAPCS)". כשסיימתי את התואר בהצטיינות יתרה, קיבלתי השראה להמשיך במחקר במערכות ימיות בלתי מאוישות. המשכתי למחקר הדוקטורט שלי בנושא "Methods for Enhancing the Operationability of Autonomous Planing Monohulls", שהוכר וזכה במדליית הזהב ובפרס למחקר הטוב ביותר על ידי Royal Institute of Naval Architecture, UK.
בהיותי סטודנטית בינלאומית מהודו, ההסתגלות לשפה ולתרבות החדשה הייתה חוויה חיובית וקלה, הודות לתמיכה הגדולה שקיבלתי מהמנחה שלי, מעמיתיי במעבדה להנדסה תת-ימית ומכל סגל בית הספר. חוויות הלמידה והמחקר יוצאות הדופן שצברתי במעבדה להנדסה תת-ימית השפיעו באופן משמעותי על הצמיחה המקצועית שלי וממשיכות להיות מרכזיות בתפקידי הנוכחי. אני אסירת תודה והערכה לתמיכה שהחוג ובית הספר סיפקו לי לאורך כל הדרך."
ליאור סוחוי
תלמיד דוקטורט בImperial College London
מוסמך החוג למדעים גאו-ימיים (.M.Sc)
"אני סטודנט מחקר (דוקטורנט) העוסק בדינמיקה של לוחות נוחתים (Subducting plates) במחלקה למדעי והנדסת כדור הארץ (Earth Science and Engineering) ב-Imperial College London. המחקר שלי מתמקד בבניית מודלים נומריים דו- ותלת-ממדיים שמדמים בדיוק גבוה את הכוחות הפיסיקליים הפועלים על לוחות טקטוניים. באמצעות המודלים אני חוקר מהם הגורמים אשר שולטים באופן ההפחתה, וכפועל יוצא מניעים את טקטוניקת הלוחות על פני כדור בארץ.
מחקר המוסמך שלי בחוג נולד כתוצאה משיתוף פעולה בין המנחה שלי לחוקרים במכון ETH בשווייץ. מחקר המוסמך נתן לי את הבסיס התיאורטי לעבודה שאני מבצע היום וניסיון מעשי בשימוש בתוכנות מהמתקדמות בתחום. חופש הפעולה שקיבלתי, וכן ההכשרה שכללה השתלמות במכון ETH, תרמו רבות לעצמאות שלי כחוקר. המפגש עם סטודנטים מרחבי העולם והמיקוד של הלימודים בכלים מעשיים יצרו אווירת לימודים ייחודית, מהנה ומעשירה עבורי."
דר' רלי ולד
גיאולוגית וגיאופיזיקאית במו"פ המרכזי של כי"ל
בעלת דוקטורט מהחוג למדעים גאו-ימיים
"אני עובדת כיום כחוקרת במו"פ המרכזי של כי"ל בתחום מדעי האדמה. עבודתי כוללת אפיון מינרולוגי, מיפוי, הערכת סיכונים ומחקר-תומך במפעלי הייצור של כי"ל בנגב (פוספט), בים המלח (אשלג) וגם בחו"ל. בזמן כתיבת עבודת המחקר, עבדתי בחברת שפע ימים כגיאולוגית שלהם בישראל (אקספלורציית מינרלים).
הלימודים בביה"ס למדעי הים היו חווייתיים. ביה"ס מתנהל באווירה בינ"ל, סטודנטים רבים מגיעים מחו"ל והלימודים הם בשפה האנגלית. התוכנות שעומדות לרשות הסטודנטים הן מהטובות בעולם בתחום, כך שנרכשות יכולות מקצועיות רלוונטיות מאד לתעשייה. הלימודים בביה"ס למדעי הים העניקו לי כלים חזקים בתחום הגיאופיזיקה ומיפוי תת-הקרקע המשמשים אותי בתחומי עבודתי הנוכחיים באפיון חומרי גלם ושטחי כרייה".
גל דישון
פוסט דוקטורנט במכון לאוקיאנוגרפיה
מוסמך החוג לביולוגיה ימית (.M.Sc)
"אני כיום פוסטדוקטורנט במכון Scripps לאוקיאנוגרפיה, University of California San Diego. עוסק במחקר ופיתוח של שיטות לגידול אצות אדומות שעשויות לסייע בהפחתת פליטת גזי חממה מתעשיית הבקר. הלימוד בחוג לביולוגיה ימית חשף אותי לשיטות מחקר ולנושאים העומדים גם כיום במרכז עבודתי"
ילנה רנדול
מהנדסת תוכנה בחברת אנליטיקה
מוסמכת החוג לטכנולוגיות ימיות (.M.Sc)
"כיום אני עובדת כמהנדסת תוכנה בחברת Charles River Analytics בקיימברידג', מסצ'וסטס, ארה"ב. החברה מפתחת תוכנה בתחומי חישה ותפיסה, בינה מלאכותית ממוקדת אדם וחוויית משתמש, כמו גם מערכות פיזיות הפועלות הן ביבשה והן בים. אני עובדת בחטיבת חישה ותפיסה בפרויקטים של ראייה ממוחשבת. הידע והניסיון שפיתחתי בתואר השני בטכנולוגיות ימיות, במעבדה לדימות ימי, סייעו לי והניעו אותי לעסוק בתחום, והעניקו לי רקע ייחודי המאפשר לי לעבוד הן בתחום ראייה ממוחשבת והן בפרויקטים ימיים".
יאלי מבורך
תלמידת דוקטורט בחוג לביולוגיה ימית בפרויקט CETI
מוסמכת החוג לביולוגיה ימית (.M.Sc)
"לאוניברסיטת חיפה הגעתי בזכות בית הספר למדעי הים ע"ש ליאון צ'רני, שהוא אחד המוסדות האקדמיים לחקר הים המובילים בישראל והיחיד שמכיל מגוון עשיר כל כך של חוגים ותחומי מחקר. בין התחומים הללו נמצא תחום טורפי העל בתחנת מוריס קאהן לחקר הים שהפך באופן טבעי לבית השני שלי. המחקר שלי עסק בדינמיקה של אוכלוסיות הדולפינים לחופי ישראל.
במהלך הלימודים רכשתי כלים ומיומנויות שפיתחו אותי כחוקרת והעניקו לי את הראייה המחשבתית והביקורתית הנדרשת לאקולוגים ימיים המתעסקים במחקר אוכלוסיות של יונקים גדולים בסביבה הימית המאתגרת. ביחוד עזרו לי הלימודים למקד את התחום שמעניין אותי ואיתו אני רוצה להמשיך. המנחה שלי הסכים איתי ופתח לי את הדלת להמשיך לחקור את התחום שמעניין אותי.
כיום אני סטודנטית לדוקטורט בחוג לביולוגיה ימית, חלק מפרוייקט CETI, פרוייקט רב אוניברסיטאי בינלאומי אשר שם לו כמטרה להשתמש בקדמת הטכנולוגיה הקיימת בשביל לפענח את שפת לוויתני הראשתן. כחלק מהפרויקט, אני חוקרת את הקשר בין המבנה החברתי של הלוויתנים לרשת התקשורת שלהם הכוללת דפוסים קוליים ושיחות בין פרטים או קבוצות.
בית הספר למדעי הים התגלה בתור המקום הנכון עבורי להגשים את חלומותי, לצמוח ולהתפתח"
רענן לייפניק
מהנדס פיתוח בחברת ביוטק
מוסמך החוג לביולוגיה ימית (.M.Sc)
"אני מהנדס פיתוח בחברת פלוריסטם. פלוריסטם הינה חברת ביוטק המתמחה בתרפיה תאית cell) therapy) ממקור שלייה. אני מתעסק בפיתוח תהליכים ומוצרים חדשים בחברה.
חווית הלימודים שלי הייתה מהנה ומאתגרת במידה רבה. הלימודים שלי בביה"ס למדעי הים, תרמו ליכולת שלי להתמודד עם אתגרים פיתוחיים ומחקריים גם אם לא בהכרח בתחומים שבהם התעמקתי במהלך הלימודים. חשוב לי לציין שהחוויה שלי מהלימודים התנתה לי את הכלים לצאת ולהשתלב בעולם התעשייה של הביוטק"
חגי נתיב
מנהל תחום ניטור מצע קשה, מאגרי מידע ומדיה
מוסמך החוג לביולוגיה ימית (.M.Sc)
"אני צלם המתמחה בצילום תת ימי למטרות מחקר והתשוקה שלי היא בהנגשת המחקר בים והמראות הלא רגילים של הים, לציבור הרחב, כדי לקדם את אהבת הים והסביבה הימית. בתור מנהל המדיה של תחנת מוריס קאהן לחקר הים של בית הספר למדעי הים ע"ש צ'רני באוניברסיטת חיפה, ובעל תואר שני העוסק בצילום פלורסנציה מתחת למים, אחד הדברים שאני הכי אוהב בעבודה שלי זה את הצלילות למקומות לא שגרתיים ולתעד חוקרים במהלך עבודתם לשימוש במדיה ומאמרים מדעיים, ולהכיר את הים לעומק, תוך ההיכרות והמפגש עם חוקרים מובילים מכל התחומים"
מור ארקין
גאולוגית הנדסית בחברת מכניקת קרקע והנדסת ביסוס
מוסמכת החוג למדעים גיאו-ימיים (.M.Sc)
"דרך הלימודים והמחקר למדתי להתגבר על מכשולים, לחפש פתרונות, להתמודד עם כמות גדולה של נתונים ולדעת לדבר ולהציג את עצמי בבטחון מול קהל ואנשים מהתחום. הלימודים נתנו לי הרבה ביטחון עצמי וגאווה. אני לא עובדת כרגע בתחום הימי אך נהנתי מאוד מהדרך שבה רכשתי את הכלים שיש ברשותי היום שבזכותם מצאתי את עבודתי הנוכחית."
דותן ברמן
מורה לבגרות בביולוגיה בתיכון
מוסמך החוג לביולוגיה ימית (.M.Sc)
"בתור מורה לביולוגיה אני נדרש לשלב ידיעות שונות מתחום הביולוגיה, יחד עם הקניית מיומנויות חקר. הלימודים בבית הספר למדעי הים בחיפה, תרמו לי בנקודות אלו ומעבר: הרחבתי מאוד את הידע וההבנה שלי בתחומי האקולוגיה ומדעי הסביבה הימית. למדתי על מגוון נושאים מרתקים כמו מערכות אקולוגיות ימיות, בעלי חיים ימיים, זיהום ים ועוד. ידע זה מאפשר לי כעת ללמד את תלמידי בצורה מעמיקה ומגוונת יותר.
רכשתי כישורי מחקר ויכולות ניתוח נתונים, שעוזרים לי כמורה לפתח חשיבה מדעית, ביקורתית ויצירתית אצל תלמידי. למדתי והתנסיתי בשיטות הוראה חדשניות כגון הוראה בסביבה חוץ כיתתית, שילוב מעבדות וסיורי שטח שונים. אלו מיומנויות התורמות רבות לאיכות ההוראה שלי כיום.
הלימודים בבית הספר למדעי הים סיפקו לי חוויה יוצאת דופן הן מבחינה אקדמית והן מבחינה אישית. רכשתי ידע והבנה מעמיקים ורחבי היקף במגוון נושאים ימיים – החל מאוקיינוגרפיה, וביולוגיה ימית וכלה במדעי כדור הארץ. שיאה של החוויה האקדמית בא לידי מקצועית, והמחקר שקיימנו בים הפתוח, בהם חקרנו באופן בלתי אמצעי ומרתק את דרך אקולוגיה ביטוי בסיורי השטח הסביבה הימית.
מעבר לכך, מה שהפך את החוויה ליוצאת דופן היה גם היחס האישי והתמיכה שקיבלתי מאנשי הסגל. הרגשתי שאני חלק ממסע לימודי משמעותי לא רק עבורי אלא עבור כל הצוות. מדובר בתקופת לימודים שהרחיבה את אופקיי, העמיקה את הבנתי והשאירה חותם משמעותי על עיצוב עולמי הפנימי ותפיסתי את הסביבה הימית ככלל."
עמיר בר
תלמיד דוקטורט בחוג למדעים גאו-ימיים
כיום אני לומד לקבלת דוקטורט בחוג למדעים גאו-ימיים בביה"ס למדעי הים/ המחקר מתנהל במעבדה לסדימנטולוגיה סביבתית. המחקר שלי מתייחס לסלעי חוף (beachrock) לאורך חוף הים התיכון של ישראל ומטרותיו העיקריות הן לבנות מאגר מידע אמין עדכני ורחב של סלע חוף בחוף הים התיכון של ישראל, וליצור ידע מוצק אודות תהליכי ההשקעה שלהם. מאז תחילת לימודי אני עובד כעוזר מחקר בימי עבודת שטח רבים, כולל באיסוף דגימות מסלע וקרקע ביבשה ובים, וכן בסקרי דיקורים וקידוחים ועבודות תת-ימיות שונות. וזאת לצד עבודת מעבדה, בעיקר פטרוגרפיה ומדידות לומינסנציה אופטית ניידת. הניסיון המשמעותי ביותר הוא ההשתתפות בחפירות תת ימיות, כצולל וכראש צוות, בחפירות הספינה הטרופה ממגדל הזבובים והספינה העתיקה מעגן מיכאל B וכתיבת עבודת התזה. בעקבות הלימודים לתואר שני בחוג לציוויליזציות ימיות החלטתי להמשיך ללימודי דוקטורט. ההכשרה העיונית כללה קורסים מעמיקים מתחומים מגוונים, ויחד עם ההכשרה המעשית לעבודה בים ובחוף, ולכתיבת מאמרים מדעיים באנגלית, מאפשרת לי להצטיין בלימודי הנוכחיים.
שלי ראובן
עובדת במעבדת בריאות זרעים
מוסמכת החוג לביולוגיה ימית (.M.Sc)
"לפני שנתיים סיימתי את התואר השני שלי בבית הספר למדעי הים ומאז אני עובדת במעבדת בריאות זרעים בחברת "הזרע". במעבדה אנחנו מבצעים בדיקות לנוכחות פתוגניים שונים בזרעי יבול. הבדיקות מגוונות וכוללות שיטות של מיקרוביולוגיה קלאסיות, ELISA ושיטות מולקולריות חדישות. במעבדה אני אחראית על תחום הביולוגיה המולקולרית. המחקר שלי התבצע בשיטות מולקולריות ונתן לי המון ידע לעבודה הנוכחית שלי. הלימודים בחוג היו מהנים ומעניינים ומקנים כלים רבים לעבודה בתעשייה."
.
שירה גבעתי
תלמידת דוקטורט בחוג לביולוגיה ימית
מוסמכת החוג לביולוגיה ימית (.M.Sc)
לאחר סיום התואר השני בחוג לביולוגיה ימית בביה"ס למדעי הים, המשכתי ללימודי דוקטורט בחוג. תחום המחקר שלי הוא מיקרוביולוגיה ימית, והדוקטורט שלי מתמקד בשאלה כיצד גורמים סביבתיים שונים משפיעים על מבנה התא של הציאנובקטריה Prochlorococcus, וכיצד שינויים אלו משפיעים על הסביבה הימית וחיידקים ימיים אחרים. הלימודים בחוג תרמו להתפתחותי בתור חוקרת והקנו לי כלים המשמשים אותי עד היום בעבודת המחקר: מחשבה מדעית, התבוננות ביקורתית, תכנון ניסויים ועוד. בנוסף, במהלך התואר השני נעזרתי לא רק במנחים ובחברי המעבדה שלי, אלא גם בסטודנטים ואנשי צוות ממעבדות אחרות – אינטרקציה המאפיינת את החוג שלנו המעודד שיתוף פעולה והרחבת אופקים. שיתוף הפעולה הוא גם בינלאומי, כך למשל השתתפתי השנה יחד עם חלק מחברי המעבדה בכנס המוקדש ל- Prochlorococcus בקורדובה שבדרום ספרד – חוויה מעשירה ומרתקת ביותר."