תוכנית לימודים לתואר שני (M.Sc)
בתוכנית הלימודים שמים דגש על יישום טכנולוגיות מתקדמות במחקר הניסויי וכוללים לימוד שיטות ניסוייות למחקר ימי. הסטודנטים משתתפים בהפלגות מחקר ימיות ובמהלכן רוכשים ידע מעשי בהפעלה ופיתוח של כלים טכנולוגיים ימיים מתקדמים. התנסות זו מאפשרת יישום מעשי של הידע התיאורטי הנרכש בתואר. בנוסף, החוג מקיים קשרי שיתוף ענפים עם מגוון גופים מחקריים, ציבוריים, ומסחריים, המקשרים את הפעילות בחוג עם הצרכים העכשוויים ומקנים פרקטיקה.
הלימודים מתנהלים במסלול א' בלבד, הכולל כתיבת עבודת גמר מחקרית (תיזה). תכנית הלימודים כוללת 36 שש"ס, מתוכן קורסי חובה בהיקף של 20 שש"ס, כולל השתתפות חובה בהפלגה הלימודית ובסמינריונים החוגיים.
בחירת קורסי הבחירה תעשה בהסכמת מנחה עבודת הגמר המחקרית ויו"ר הוועדה החוגית ללימודי תואר שני. חלק מקורסי החוג (כולל קורסי חובה) עשויים להינתן באנגלית ללא התראה מוקדמת.
הלימודים בחוג נפרסים על פני שתי שנות לימוד (לא כולל לימודי השלמות) במשך חמישה ימי לימוד בשבוע. מרבית קורסי החובה יתקיימו במשך שנת הלימודים הראשונה וירוכזו במידת האפשר בשלושה ימי לימוד בשבוע. מוסמכי התוכנית יהיו זכאים לתעודת מוסמך האוניברסיטה בטכנולוגיות ימיות (M.Sc) .
קהל היעד של התוכנית הוא בוגרי תואר ראשון בהנדסה ובמדעים השואפים להתמחות בתחום הטכנולוגיות הימיות ומבקשים לבסס את פעילותם המקצועית על ידע מעמיק המעוגן בראיה אקדמית רחבה.
לתנאי הקבלה בחוג הקליקו כאן.
שפת הלימודים הרשמית בחוג היא עברית. שליטה באנגלית ברמה מתאימה ללימודים מתקדמים היא תנאי לקבלה לחוג. הקורסים בחוג יינתנו באנגלית או בעברית לפי החלטת המרצה. במידה ובקורס נוכח תלמיד שאינו דובר עברית ההוראה בקורס תתקיים באנגלית.
הלימודים בחוג נפרסים על פני כשתי שנות לימוד (לא כולל לימודי השלמות). מרבית קורסי החובה יתקיימו במשך שנת הלימודים הראשונה.
משך הלימודים לתואר הינו עד שלוש שנים.
תכנית הלימודים מורכבת מקורסי חובה, קורסי בחירה וכתיבת עבודה מחקרית לפי הפירוט הבא:
קורסי חובה (מחולקים לשני אשכולות):
אשכול 1: בהיקף של 14 שש"ס. יש לבחור ב- 7 קורסים מתוך 8 הקורסים מהרשימה מטה.
אשכול 2: סמינר חוגי וסמינר בית ספרי הינם קורסי חובה ללא ציון (עבר/לא עבר). נדרש להירשם לקורסים אלו במשך 4 סמסטרים במהלך הלימודים.
סמינר חוגי: עבור תלמידים מלגאים – חובת נוכחות ב 70% מהסמינרים לאורך הסמסטר. עבור כלל התלמידים, חובת נוכחות מלאה בהרצאות של מרצים המגיעים מחוץ לאוניברסיטה (כשני מופעים בסמסטר) בלבד.
קורסי בחירה:
בהיקף של 10-14 שש"ס (בהתאם לרקע האקדמי של התלמיד), שייבחרו לפי ההנחיות הבאות: התלמיד יוכל לבחור קורסי בחירה מתוך הקורסים המפורטים בפקולטות השונות של אוניברסיטת חיפה ו/או בטכניון, באוניברסיטה אחרת בארץ או בחו"ל (אוניברסיטת חיפה תדאג להסדרי התשלום), או במכון הבינ-אוניברסיטאי באילת. בחירת הקורסים תעשה בתיאום ובהסכמת מנחה עבודת הגמר המחקרית ויו"ר הוועדה החוגית ללימודי תואר שני.
עבודה מחקרית (תזה): בהיקף של 12 שש"ס.
מלגות יוענקו למתאימים על פי הקריטריונים – לפרטים נוספים, יש לפנות למזכירות החוג.
מלגות הרשות ללימודים מתקדמים לתלמידי תואר שני –למידע נוסף לחצו כאן, ובחרו בקטגוריה "מלגות" בתפריט העליון.
מלגת "אהבת עולם" – מלגה ייחודית ובלעדית לאוניברסיטת חיפה. מתאימה לסטודנטים חדשים בתארים ראשון, שני, שלישי או מכינה, וניתן לקבלה בכל אחת משנות הלימודים. בכל שנה מקבלים 2,000 דולר לשנת לימודים. תנאי קבלת המלגה הינם השתתפות בקורסים אקדמיים וקורסי העשרה המיועדים למלגה. למידע נוסף על המלגה, יש לפנות לאתר, או לטלפון *6569, או למייל Mokedmeida@univ.haifa.ac.il או לווטסאפ 04-8288680.
*ניתן לקחת מלגות אחרות בנוסף למלגת אהבת עולם.
מלגת ג'ויס – מלגה ייחודית לסטודנטיות המתחילות את לימודיהן בשנה"ל תשפ"ד באוניברסיטת חיפה. גובה המלגה 2,000 (אלפיים) דולר ($) בערכם בשקלים, בהתאם לשער ההמרה שייקבע לצורך תשלום המלגה. המלגה מיועדת לסטודנטיות בכל התארים (מכינה, תואר ראשון, תואר שני ודוקטורט). ניתן לשלב את המלגה עם מלגות נוספות. כל מועמדת תתבקש לכתוב מכתב אישי ובו סיבותיה להגשת הבקשה תוך ציון הקשיים והאתגרים המלווים אותה.
מידע נוסף באתר המלגה.
עם סיום הלימודים, תצעדו בדרכם של הבוגרים והבוגרות שלנו אל עבר תפקידי מפתח בתחום הטכנולוגיה הימית, כמו גם במגוון תחומים חדשניים אחרים. תפקידים אלה כוללים למשל הובלת מחקר ופיתוח של כלים, סנסורים, ופתרונות ימיים, ניהול פרויקטים טכנולוגיים בתעשייה הימית ומעבר, ויישום טכנולוגיות מתקדמות במחקר אוקיאנוגרפי. למתאימים יש אפשרות להמשיך ללימודי דוקטורט ולהשתלב בתחום המחקר האקדמי, ובעתיד גם להשתלב בסגל אקדמי במוסדות להשכלה גבוהה בארץ ובחו”ל.