אודות החוג
החוג למדעים גאו-ימיים ע"ש ד"ר משה שטראוס, החל את דרכו בשנת 2007 הודות לתרומתם הנדיבה של מר ליאון ה. צ'רני ומר ארנסט שטראוס.
תגליות הגז מתחת לקרקעית הים התיכון מובילות את מדינת ישראל אל עידן חדש בחקר הים, ובו פיתוח מואץ ומאתגר של מחקר וטכנולוגיה ברמה בין-לאומית. לתגליות ולפיתוחן שורשים גיאופיסיים וגיאולוגים עמוקים הנלמדים בחוג למדעים גיאו-ימיים.
הלימודים והמחקר בחוג מתמקדים בתופעות התהליכים במרכיב הדומם בסביבה הימית, מגוף המים דרך קרקעית הים ועד לתת הקרקע הימי. דגש רב ניתן להתמקצעות במחקר המעשי והבנת תחומי הפיסיקה, המתמטיקה, הגיאוכימיה והמחשוב עליהם המחקר מבוסס. סטודנטים גם ייהנו מרב-התחומיות שמציע ביה"ס למדעי הים ויוכלו להרחיב אופקים בנושאים נוספים הקשורים לים, כגון לביולוגיה ימית, אקולוגיה, ארכיאולוגיה והיסטוריה ימית.
הסטודנטים בחוג משתתפים בהפלגות לימודיות, סיורים גיאולוגיים, רוכשים מיומנויות נרחבות ויישומיות בשיטות המחקר המתקדמות ביותר ובתפעול משאבי החוג וציוד מחקרי שהינו מהמתקדמים בעולם.
נושאי המחקר בתחום הם רבים וחובקים תחומי ידע מגוונים אשר משפיעים זה על זה, באופן הדורש גישת מחקר הוליסטית: החל ממבנה קרקעית הים וקרום כדור הארץ המצוי תחתה, חיפוש מקורות אנרגיה (נפט, גז), דינאמיקה של גוף המים עצמו, שינויי מפלס גלובליים והקשר לתמורות טקטוניות ואקלימיות, השפעה על החופים (כגון קריסת מצוקים), ולבסוף – השפעה על הסובב האנושי בהווה ובתקופות קדומות.
המחקרים בחוג מיישמים שיטות חישוב ועיבוד נתונים מתקדמות ממדעי הטבע ומהתעשייה לשם הבנת תהליכים ותופעות בסביבה הימית.
קהל היעד של החוג כולל סטודנטים ואנשי מקצוע השואפים להתמחות בתחום הסביבה הימית ומבקשים לבסס את החלטותיהם המקצועיות על ידע מעמיק המעוגן בראיה רחבה. דור חדש זה יוביל את המחקר הישראלי והעולמי ואף ישתלב בחברות המובילות ויבטיח שהחלטות עתידיות הנוגעות לשימוש בים, מחצביו, סביבתו וחופיו יהיו מבוססות על הבנה כוללת של השלכות המעשים על הסביבות האקולוגיות הימיות.
בוגרי החוג למדעים גיאו-ימיים ימצאו תעסוקה בתעשיית הגז והנפט, מכוני מחקר ממשלתיים (מכון גיאולוגי, מכון גיאופיזי, חקר ימים ואגמים), משרד האנרגיה, חברות הנדסיות, ייעוץ סביבתי, חברות/עמותות ירוקות/איכות סביבה, משרדי ממשלה, ניטור, מגוון עבודות ימיות, אקדמיה והוראה