תוכנית לימודים בינלאומית לתואר שני (M.Sc)
יו"ר הועדה החוגית: ד"ר יואב להן
החוג למדעים גיאו-ימיים הוא היחיד בישראל המתמקד בגיאולוגיה ובגיאופיסיקה של קרקעית הים ותת הקרקע הימי. הלימודים והמחקר משלבים ידע עיוני עם רכישת ניסיון מעשי ויישומי של איסוף נתונים ועיבודם. בין נושאי הלימוד: מערכות גז ונפט, שינויי מפלס גלובליים בעבר הגיאולוגי, יציבות קרקעית הים והחופים, זיהום ימי וחופי והתפלת מי ים.
תלמידנו ובוגרינו נקלטים במהירות בשוק העבודה הודות לידע הנרחב והמקצועי שרכשו.
הלימודים בחוג נפרסים על פני שתי שנות לימוד (לא כולל לימודי השלמות) במשך חמישה ימי לימוד בשבוע. מרבית קורסי החובה יתקיימו במשך שנת הלימודים הראשונה וירוכזו במידת האפשר בשלושה ימי לימוד בשבוע.
מוסמכי התוכנית יהיו זכאים לתעודת מוסמך האוניברסיטה במדעים גיאו-ימיים (M.Sc).
התכנית הינה תוכנית בינלאומית ונלמדת בשפה האנגלית.
הלימודים מתנהלים במסלול א' בלבד, הכולל כתיבת עבודת גמר מחקרית (תיזה).
תכנית הלימודים כוללת (סה"כ 36 שש"ס):
- קורסי חובה בהיקף של 18 שש"ס. השתתפות חובה: בהפלגת הלימודית, בסמינר החוגי ובסמינר של בית הספר למדעי הים ע"ש צ'רני.
- קורסי בחירה בהיקף של 12 שש"ס, שייבחרו לפי ההנחיות הבאות:
- כתיבת תיזה מחקרית- 6 שש"ס
- לפחות 8 שש"ס מלימודי הבחירה במדעים גיאו-ימיים.
- יתר הנקודות מלימודי הבחירה הנוספים או מבין לימודי הבחירה הרב תחומיים בתאום עם מנחה עבודת הגמר המחקרית ויו"ר הועדה החוגית ללימודי תואר שני.
- התלמיד יוכל לבחור קורסי בחירה מעבר לקורסים המפורטים בפקולטות השונות של אוניברסיטת חיפה, במכון הבין-אוניברסיטאי באילת, בטכניון, באוניברסיטה אחרת בארץ או בחו"ל. בחירת הקורסים תעשה בהסכמת מנחה עבודת הגמר המחקרית ויו"ר הוועדה החוגית ללימודי תואר שני. הסדרי התשלום על קורסים חיצוניים כפופים להסכמים בין מוסדיים, ולעיתים לאישור פרטני של הדיקן ללימודים מתקדמים.
מבנה ציון סופי:
קורסים (כולל שני סמינרים) – 30%
תזה – 40%
מבחן הגנה על התזה – 30%
- בוגרי תואר ראשון במדעים (B.Sc.) בגיאולוגיה, בגיאופיסיקה, במדעי הים, או במדעים הקשורים לתחומים אלה ממוסד מוכר להשכלה גבוהה בארץ או בחו"ל. דרישות הקדם לחוג הינן ברמת ידע של בוגר תואר ראשון בגיאולוגיה. הידע הנדרש הוא בתחומים הבאים: מתמטיקה, פיסיקה, כימיה, גיאולוגיה, אטמוספירה, אנגלית, מחשב.
- ציון סופי משוקלל 80 לפחות בכל אחד מהחוגים הנלמדים לתואר ראשון.
- במקרים בהם שפת האם אינה אנגלית והלימודים במוסד הלימודים הקודם לא נערכו באנגלית: נדרש אישור פטור רשמי מאנגלית שנתקבל במהלך לימודי התואר הראשון, או פטור רשמי המבוסס על תוצאת המבחן הפסיכומטרי. במידה ולא מוצג אחד מהאישורים הללו נדרש ציון TOFEL מינימלי של 550 (מבחן כתוב), 213 (מבחן ממוחשב) או 80 (מבחן מקוון).
- קורות חיים של המועמד\ת.
- מכתב הצהרת כוונות מחקר בו מפורטים כיווני המחקר המעניינים את המועמד\ת, תוכנית כללית למחקר והרקע הרלוונטי של המועמד\ת למחקר זה (500-750 מילים).
- גיליון ציונים רשמי מתארים קודמים.
- מועמדים מתאימים יוזמנו לראיון אישי.
מלגות יוענקו למתאימים על פי הקריטריונים – לפרטים נוספים, יש לפנות למזכירות החוג.
מלגות הרשות ללימודים מתקדמים לתלמידי תואר שני –למידע נוסף לחצו כאן, ובחרו בקטגוריה "מלגות" בתפריט העליון.
מלגת "אהבת עולם" – מלגה ייחודית ובלעדית לאוניברסיטת חיפה. מתאימה לסטודנטים חדשים בתארים ראשון, שני, שלישי או מכינה, וניתן לקבלה בכל אחת משנות הלימודים. בכל שנה מקבלים 2,000 דולר לשנת לימודים. תנאי קבלת המלגה הינם השתתפות בקורסים אקדמיים וקורסי העשרה המיועדים למלגה. למידע נוסף על המלגה, יש לפנות לאתר, או לטלפון *6569, או למייל Mokedmeida@univ.haifa.ac.il או לווטסאפ 04-8288680.
*ניתן לקחת מלגות אחרות בנוסף למלגת אהבת עולם.
מלגת ג'ויס – מלגה ייחודית לסטודנטיות המתחילות את לימודיהן בשנה"ל תשפ"ד באוניברסיטת חיפה. גובה המלגה 2,000 (אלפיים) דולר ($) בערכם בשקלים, בהתאם לשער ההמרה שייקבע לצורך תשלום המלגה. המלגה מיועדת לסטודנטיות בכל התארים (מכינה, תואר ראשון, תואר שני ודוקטורט). ניתן לשלב את המלגה עם מלגות נוספות. כל מועמדת תתבקש לכתוב מכתב אישי ובו סיבותיה להגשת הבקשה תוך ציון הקשיים והאתגרים המלווים אותה.
מידע נוסף באתר המלגה.
בוגרי החוג למדעים גיאו-ימיים ימצאו תעסוקה בתעשיית הגז והנפט, מכוני מחקר ממשלתיים (מכון גיאולוגי, מכון גיאופיזי, חקר ימים ואגמים), משרד האנרגיה, חברות הנדסיות, ייעוץ סביבתי, חברות/עמותות ירוקות/איכות סביבה, משרדי ממשלה, ניטור, מגוון עבודות ימיות, אקדמיה והוראה.
הכירו את הבוגרים שלנו ואיפה הם היום.