השבוע התקיימה הפלגה ייחודית במסגרת הקורס "מסע ימי" בתוכנית לאסטרטגיה ימית – חוויה לימודית מרתקת שחיברה בין מורשת היסטורית למדיניות ימית עכשווית.
את הקורס מובילים יחד ד"ר יגאל ברנשטיין וד"ר יואב להן, והוא בנוי סביב רעיון ייחודי: ללמוד על נושאים אסטרטגיים, סביבתיים והיסטוריים של מזרח הים התיכון במקום עצמו – תוך כדי הפלגה, תצפית על אתרי חוף ממרחק קצר, ושיחות מעמיקות בסביבה אינטימית.
על סיפון היאכטה, בקבוצה קטנה ומגובשת ובליווי רוח ים נעימה, נרקמה אווירה אידיאלית לשיתוף ידע והחלפת תובנות על הים ומשמעויותיו הרבות.
הסטודנטים בחרו להתמקד בנושאים הקרובים לליבם והעבירו הרצאות מעשירות במהלך ההפלגה: העמקנו בסיפורה של ארסוף-אפולוניה כצומת היסטורי משמעותי של תרבויות ימיות, בחנו את התפתחות רגולציית הדיג בישראל מתקופת המנדט ועד ימינו, והתוודענו לנרטיב המרתק של פיראטים ויורדי ים יהודיים לאורך ההיסטוריה.
כך פיתחנו בקרב המשתתפים מיומנויות מחקר מתקדמות וטיפחנו סקרנות אינטלקטואלית לצד תחושת שייכות עמוקה לתהליך הלמידה. הקבוצה שלנו הייתה הטרוגנית באופן מרשים – אנשי שימור, משפטנים, רבי חובלים, מנהלי חברות ספנות, אנשי אכיפת חוק, יזמים, אדריכלים ומתכנני מרחב – כשכל אחד העניק זווית ראייה ייחודית ותרם לשיח העשיר על הסיפון.
המסע הזה מגלם את מהות הקורס: הים כבמה חיה להיסטוריה, זהות, מדיניות ותגלית משותפת.
מצפים בהתרגשות לחוויות הלמידה הבאות!