תוכנית לימודים לתואר שני (M.Sc)
ראש החוג: ד"ר דני מוריק
תכנית הלימודים מעניקה ארגז כלים מתקדם ומקיף הכולל הבנה מעמיקה של ביוטכנולוגיה ימית, חקלאות ימית, אקולוגיה ימית, וקיימות סביבתית. בחוג תוכלו ללמוד על חקר המגוון הגנטי והביוכימי של אורגניזמים ימיים, פיתוח מוצרים ביוטכנולוגיים מבוססי ים, וטכנולוגיות לניצול אצות ומיקרואורגניזמים ימיים. בתחום החקלאות הימית המקיימת, תלמדו שיטות מתקדמות לגידול דגים, רכיכות ואצות, וניהול מערכות אקווקולטורה משולבות. בנוסף, תעסקו באקולוגיה ימית וקיימות, כולל השפעות שינויי האקלים ושימור בתי גידול ימיים, ובטכנולוגיות ימיות מתקדמות כמו רובוטיקה, חיישנים וביואינפורמטיקה.
החוג מצויד במעבדות ובמתקני מחקר חדישים התומכים במגוון רחב של פרויקטים , ומאפשר העמקה במיומנויות חיוניות כמו שיטות מחקר מתקדמות, ניתוח נתונים, ופיתוח טכנולוגיות ירוקות.
הלימודים מתנהלים במסלול א' בלבד, הכולל כתיבת עבודת גמר מחקרית (תיזה).
תכנית הלימודים כוללת 36 שש"ס, מתוכן קורסי חובה ובחירה בהיקף של 28 שש"ס, כולל השתתפות חובה בהפלגה הלימודית ובסמינריונים החוגיים.
בחירת קורסי הבחירה תעשה בהסכמת מנחה עבודת הגמר המחקרית ויו"ר הוועדה החוגית ללימודי תואר שני.
חלק מקורסי החוג (כולל קורסי חובה) עשויים להינתן באנגלית.
הלימודים בחוג נפרסים על פני שתי שנות לימוד (לא כולל לימודי השלמות) במשך חמישה ימי לימוד בשבוע. מרבית קורסי החובה יתקיימו במשך שנת הלימודים הראשונה וירוכזו במידת האפשר בשני ימי לימוד בשבוע.
מוסמכי התוכנית יהיו זכאים לתעודת מוסמך האוניברסיטה בביוטכנולוגיות כחולות וחקלאות ימית מקיימת ימית (M.Sc) .
- בוגרי תואר ראשון במדעים (.B.Sc.) בביולוגיה, במדעי הים, הנדסה, חקלאות או במדעים הקשורים לתחומים אלה ממוסד מוכר להשכלה גבוהה בארץ או בחו"ל (ייתכן ויידרשו לימודי השלמה).
- ציון סופי משוקלל 85 לפחות בכל אחד מהחוגים הנלמדים לתואר ראשון.
- הגשת קורות חיים באנגלית כולל פירוט ניסיון תעסוקתי ומקצועי, מכתב הצהרת כוונות באנגלית, גיליון ציונים רשמי ותעודת זכאות לתואר.
- מועמד מתאים יוזמן לראיון אישי.
- במהלך הסמסטר הראשון ללימודיו יידרש התלמיד להתקשר עם מנחה פוטנציאלי (חבר סגל בחוג) ולסכם על נושא המחקר. הודעת המנחה על נכונותו להנחות את הסטודנט בעבודת התיזה שלו עד תום הסמסטר הראשון ללימודים, תהווה תנאי להמשך הלימודים בחוג בסמסטר השני.
- מועמדים בוגרי תואר ראשון במקצועות אחרים או שחסרים להם חלקים מהידע הנדרש, יוכלו להתקבל ללימודים בחוג במעמד "על תנאי" על פי החלטת הוועדה החוגית ללימודי התואר השני, בתנאי שישלימו את הידע החסר עד סוף שנת הלימודים הראשונה. הוועדה החוגית ללימודי תואר שני תקבע את תוכנית ההשלמה לכל סטודנט בהתאם לרקע האקדמי שלו ולדרישות המחקר. סיום לימודי ההשלמה בציון ממוצע 85 ומעלה יהווה תנאי להמשך הלימודים בחוג.
- מועמדים מוסמכי אוניברסיטאות מוכרות מחו"ל וכן מוסמכי אוניברסיטאות בעלות שלוחות בישראל, אשר פועלות באישור המועצה להשכלה גבוהה, יחויבו לעמוד בהצלחה בבחינת ה־GRE. פרטים נוספים על מבחן GRE ניתן למצוא בתקנון לימודי תואר שני ובקישור: http://www.ets.org/gre/
להגשת מועמדות ללימודים:
- הרשמו בקישור
- העבירו את המסמכים שלכם אל מייל: dmorick@univ.haifa.ac.il
מלגות למתאימים על פי הקריטריונים שיקבעו בחוג.
בנוסף:
מלגות הרשות ללימודים מתקדמים לתלמידי תואר שני –למידע נוסף לחצו כאן, ובחרו בקטגוריה "מלגות" בתפריט העליון.
מלגת "אהבת עולם" – מלגה ייחודית ובלעדית לאוניברסיטת חיפה. מתאימה לסטודנטים חדשים בתארים ראשון, שני, שלישי או מכינה, וניתן לקבלה בכל אחת משנות הלימודים. בכל שנה מקבלים 2,000 דולר לשנת לימודים. תנאי קבלת המלגה הינם השתתפות בקורסים אקדמיים וקורסי העשרה המיועדים למלגה. למידע נוסף על המלגה, יש לפנות לאתר, או לטלפון *6569, או למייל Mokedmeida@univ.haifa.ac.il או לווטסאפ 04-8288680.
*ניתן לקחת מלגות אחרות בנוסף למלגת אהבת עולם.
מלגת ג'ויס – מלגה ייחודית לסטודנטיות המתחילות את לימודיהן בשנה"ל תשפ"ד באוניברסיטת חיפה. גובה המלגה 2,000 (אלפיים) דולר ($) בערכם בשקלים, בהתאם לשער ההמרה שייקבע לצורך תשלום המלגה. המלגה מיועדת לסטודנטיות בכל התארים (מכינה, תואר ראשון, תואר שני ודוקטורט). ניתן לשלב את המלגה עם מלגות נוספות. כל מועמדת תתבקש לכתוב מכתב אישי ובו סיבותיה להגשת הבקשה תוך ציון הקשיים והאתגרים המלווים אותה.
מידע נוסף באתר המלגה.
עם סיום הלימודים, תצעדו אל עבר תפקידים במוסדות מחקר או בחברות המובילות בתחומי הביוטכנולוגיה והפרמקולוגיה, החקלאות הימית וכן בתחומי שמירת טבע בסביבה הימית. תהיו חלק מדור חדש של יזמים וחוקרים אשר מבינים את הפוטנציאל הגלום בחקר הים ואיך נוכל באופן מקיים למצוא פתרונות בים לבעיות הבוערות כיום לאנושות כולה כגון משבר האקלים ותזונת האוכלוסייה ההולכת וגדלה.