מחקר פורץ דרך באוקיינוס השקט:
פרופ' טלי מס ודוקטורנט פיאריק הרני חוקרים את עתיד האלמוגים
פרופ׳ טלי מס מהחוג לביולוגיה ימית שבה לאחרונה מביקור מחקרי מרתק באי מוראה (Moorea) שבפולינזיה הצרפתית. הביקור נערך במסגרת מחקר פורץ דרך של הדוקטורנט פיאריק הרני, שמוביל מחקר חדשני על אלמוגים מסוג Pocillopora. המחקר מתבצע כחלק ממענק יוקרתי של הקרן הדו-לאומית ישראל-ארה״ב (BSF Climate Solutions).
במהלך החודש האחרון, השכים צוות המחקר קום מדי בוקר בשעה 5:00 כדי לתעד רבייה של אלמוגים, ולאסוף ביציות ותאי זרע לניסויים. המחקר מתמקד בשאלות בוערות של ימינו: כיצד מיני האלמוגים השונים מצליחים להסתגל לשינויי האקלים ולתנאי סביבה משתנים, כמו התחממות והחמצת האוקיינוסים.
פיאריק, השוהה באי לאורך כל הסמסטר, כבר הצליח לתעד לראשונה אי פעם את התרבותם של ארבעה מיני אלמוגים שונים באזור – הישג מדעי מרשים בעל השלכות חשובות לעתיד המחקר הימי.
המחקר מתבצע בשיתוף פעולה עם ד"ר הולי פטנם מאוניברסיטת רוד איילנד, ומהווה חלק מרכזי במאמצי המעבדה להבין כיצד אלמוגים מתמודדים עם האתגרים הסביבתיים של המאה ה-21.
ההישגים המחקריים הללו מחזקים את מחויבותנו למציאת פתרונות מדעיים לקיימות האוקיינוסים ולשמירה על המערכות האקולוגיות הימיות.