1.6.23

בית הספר למדעי הים אירח לכבוד יום האוקיינוסים הבינלאומי את הכנס "הים העמוק – שמירת טבע, מחקר, חדשנות", בשותפות עם החברה להגנת הטבע, רשות הטבע והגנים, המשרד להגנת הסביבה, המכון לחקר ימים ואגמים לישראל, המרכז לחקר הים התיכון, מוזיאון הטבע ע"ש שטיינהרדט באוניברסיטת תל אביב, רשות העתיקות ושותפים נוספים. במסגרת הכנס הושקה תכנית אב חדשה להגנה על 30% מהשטח הימי של ישראל, עד 2030. חוקרי וחוקרות בית הספר עומדים בחזית המחקרים בים העמוק בישראל, שהובילו בין היתר להכרזה על שמורת טבע ימית באזור של הפרעת פלמחים; הבנה מעמיקה יותר של התנהגות הכרישים מול חופי ישראל; מחקר של ההשפעות של שינויי האקלים על הים התיכון – ושל שינויים בים התיכון על האקלים ועוד. פרופ' יצחק מקובסקי שהוביל את המחקרים בהפרעת פלמחים, התראיין על חשיבות ההכרזה על שמורות ימיות.