"קירות בית הספר אינם גבולותיו" - פרויקט ייחודי שביה"ס לוקח בו חלק

מדובר בתכנית חדשנית שמובילים עיריית חיפה ומשרד החינוך, במסגרתה תלמידי חטיבות הביניים בעיר יוצאים אל מרחבים שונים ומגוונים בחיפה, ללמוד באופן פעיל והתנסותי ובמסגרת קבוצות קטנות, נושאים מגוונים, המציעים להם אתגרים חדשים, פיתוח כישורי חיים, עידוד לחקר, ליזמות ולמעורבות חברתית ולימודית.
בית הספר למדעי הים ביחד עם היחידה לנוער שוחר סביבה, תרבות ומדע באוניברסיטת חיפה משתתפים השנה בפעם הראשונה ביוזמה ייחודית זו, ומציעים לתלמידים קורס בנושא "הסביבה החופית- תהליכים מעצבים".
מטרתנו לחשוף את הידע שאנו צוברים על הים בפני התלמידים ולהעלות את המודעות שלהם לסביבה החופית, כחלק מרצון לשמר את הקיים ואף להגדיל את השמירה על המשאב שחשוב כל כך לקיומנו ועתידנו.
בשבוע שעבר, קיבלנו בהתרגשות רבה את התלמידים הסקרניים למפגש פתיחה והכרות עם עולם הים.
מוביל התוכן של הקורס הוא ד"ר מייקל לזר, מהחוג למדעים גאו ימיים, ומנחים אותו הסטודנטים עמיר בר וקים קובו.