ציון יום האשה הבינלאומי

החתירה המתמדת לשוויון מגדרי במדע היא כוח מניע 365 ימים בשנה ואין צורך ביום מיוחד כדי להזכיר זאת. יום האישה הבינלאומי הוא עבורנו סיבה לחגוג את מדעניות בית הספר, שמהוות 44% מחברי הסגל האקדמי! היום אנחנו שמחים להציג אחת מהן – ד"ר דריה אקיינאק. ד"ר אקיינאק, במקור מאיזמיר שבתורכיה, למדה לתואר שני בחקר החלל ב-MIT וסיימה שם את לימודי הדוקטורט בהנדסה מכנית ואוקינוגרפית בשילוב עם מכון וודס הול לאוקינוגרפיה. זוכת פרס בלוטניק לשנת 2019 למדענים צעירים והיום חברת סגל מהמניין בבית הספר.
ד"ר אקיינאק, הקימה ב-2022 את מעבדת האופטיקה הממוחשבת ואור במרחב האוקיינוס באילת, בחוג לטכנולוגיות ימיות ע"ש האטר. המעבדה מתמקדת בראיה ביולוגית וממוחשבת מתחת למים במטרה לפתח טכנולוגיות לחקר המבנה, הפונקציונאליות והמכניזם של צבעים בקרקעית הים.
כדי שיותר ויותר נשים צעירות יכנסו בדלתות המדע מתוך אמונה שהן יכולות, הן זקוקות לדוגמא מוחשית שזה יותר מאפשרי וזה בדיוק מה שד"ר דריה אקיינאק וכל אחת מנשות הסגל שלנו עושה כל יום, כל השנה.