הסתיים קורס "הכרת הסביבה החופית", במסגרת תכנית "קירות בית הספר אינם גבולותיו"

הכתנית התקיימה ב"אוניברסיטת חיפה לנוער שוחר סביבה, תרבות ומדע", בשיתוף עם משרד החינוך ועיריית חיפה.
הקורס, בהובלתו של ד"ר מייקל לזר, מהחוג למדעים גאו-ימיים בביה"ס, נועד להקנות לתלמידי חטיבות הביניים מהעיר חיפה, ידע והבנה אודות התהליכים המעצבים את חופי הים מבחינה גיאולוגית וביולוגית, כמו גם להגביר את המודעות והאקטיביזם שלהם בנושא והכל באופן חווייתי באמצעות: תצפיות, מדידות בשטח ובמעבדות, סיורים בסביבת החוף ושביל אמות המים לקיסריה וביקור במוזיאון הכט. אירוע הסיום נפתח בהרצאה מרתקת של ד"ר זיו צמח שמיר, בנושא תיירות כרישים. ההרצאה שברה הרבה מיתוסים בנושא, ועוררה בקרב התלמידים עניין ודאגה לגורל הכרישים בישראל.
לאחר מכן הוצגו תוצרי הלמידה המרשימים של התלמידים וסיימנו בטקס הענקת תעודות.
היה מרגש לשמוע מהתלמידים על החוויה הטובה שלהם מהקורס, ומהסטודנטים המנחים, שליוו אותם לכל אורך התכנית.