פתיחת תכנית סוויצ'מד ליזמות בכלכלה כחולה

הכלכלה הכחולה, זו המנצלת את פוטנציאל משאבי הים תוך שמירה על הסביבה, היא פני העתיד.
בשבוע שעבר התקיים המפגש הראשון בסדנת היזמות בתחומי הים, של בית הספר למדעי הים ומעבדות החדשנות באוניברסיטת חיפה, בשיתוף עם מרכז היזמות של אוניברסיטת ת"א והאיחוד האירופי.
התרגשנו לפתוח את הסדנה ולשמוע מקרוב על מעל ל -30 הרעיונות היצירתיים והמסקרנים אותם נלווה במסגרת התוכנית, שנהגו מתוך שאיפה לייצר שינוי בעולם לנוכח האתגרים העצומים שעומדים לפנינו, תוך שמירה על כדור הארץ.
תובלה ימית, אנרגיה מתחדשת, מזון, פנאי, ספיגת פחמן, התמודדות עם זיהום ופסולת, תעשיית התרופות, כל אלה הם מקצת התחומים שהכלכלה הכחולה עוסקת בהם מתוך רצון לשמור על העולם מחד ולנצל נכון את היתרונות העצומים שהים מציע.
הים הוא משאב העתיד, שאם נדע להשתמש בו בכבוד ומתוך שמירה עליו, נוכל לגייס את הצמיחה הכחולה לעולם טוב יותר.
מצפים כבר למפגש הבא.
סוויצמד כלכלה כחולה