ביה"ס למדעי הים חתם על הסכם שיתוף פעולה טרילטראלי בוועידת האקלים

במהלך וועידת האקלים COP 27 בשארם א-שייח' שהתקיימה השבוע, חתמנו על הסכם טרילטרלי פורץ דרך לשיתוף פעולה עם אוניברסיטת ח'ליפה ואוניברסיטת איחוד האמירויות, ומרכז המחקר GEOMAR הלמהולץ הגרמני לחקר האוקיינוסים. המטרה היא לחקור את שינויי האקלים והשפעות הזיהום בים התיכון ובמפרץ הערבי ולפתח אסטרטגיות להפחתת נזקים במערכות האקולוגיות. מדובר במיזם של 5 שנים, במסגרתו ישלבו ארבעת הגופים ידע, מומחיות ותשתיות, על מנת לחקור את ההשלכות של השפעות אלו ולפעול להפחתת נזקים בתחומים שונים.

הפרויקט ישתמש בטכנולוגיות תצפית מתקדמות באוקיינוס, כגון כלי רכב תת-מימיים, מצלמות חדשות, חיישנים כימיים ומודלים של מערכות אקולוגיות ימיות וישלב את הנתונים כדי לחזות תגובות עתידיות באוקיינוסים, כמו גם תובנות לגבי תהליכים נוכחיים בעמודת המים ובקרקעית הים, ולפיתוח מודלים כדי לגלות איך ייראה העתיד עבור הים התיכון והמפרץ הערבי.

את האוניברסיטה ייצגו פרופ' מונא מארון, פרופ' אילנה ברמן פרנק, גב' הילה אלראי וגב' שרון ליפר.