מסע למעמקי המערכות והטכנולוגיות התת ימיות – תערוכה מדעית משותפת לאוניברסיטת חיפה ואוניברסיטת זגראב

תערוכה מדעית של בית הספר "מסע אל עומקי המערכות והטכנולוגיות התת – ימיות", נפתחה במקביל באוניברסיטת חיפה ובמוזיאון "טסלה" שנמצא בזגראב, קרואטיה.
בתערוכה מוצגים חידושים טכנולוגיים ומחקרים מתקדמים בתחום הרובוטיקה והטכנולוגיות התת-ימיות. בין המוצגים ניתן למצוא מכשירי הקלטה ושידור המשמשים את החוקרים בהקלטות תת-ימיות, לצד מסך אינטראקטיבי המציג תכנים מרתקים מהתחום.

התערוכה מציעה הזדמנות נדירה להתוודע לחזית המחקר בטכנולוגיה ימית כדוגמאת שימוש בלמידה ממוחשבת לפענוח תקשורת לוויתנים, אלגוריתמים לגילוי ואיכון דולפינים וצבי ים, שיטות עיבוד אות לגילוי וסיווג מטרות בסונאר ומחקרים בתקשורת אקוסטית תת מימית.

"שיתוף הפעולה הפורה שלנו עם המעבדה לרובוטיקה ימית באוניברסיטת זאגרב הוביל לפרויקטים מובילים בנושאים כמו שיטות לדיג בר-קיימא, מתודולוגיות למדידת רעש של ספינות, ושיטות לאגירת אנרגיה ירוקה מהים. התערוכה מאפשרת את הנגשת המחקר למבקרים באוניברסיטת חיפה ובמוזיאון טסלה למדע בזאגרב", אמר יום התערוכה, פרופ' רועי דיאמנט מהחוג לטכנולוגיות ימיות, בית הספר למדעי הים ע"ש צ'רני באוניברסיטת חיפה.

בתערוכה שהיא חלק מפרויקט מחקרי של האיחוד האירופאי ומשרדי המדע הישראלי והקרואטי, יוכל הקהל הרחב לראות מערכות טכנולוגיות שפותחו באוניברסיטת חיפה, לשמוע קולות לוותינים ודולפינים, ולצלול אל העולם הרחש של טכנולוגיה ימית.